Dostupni linkovi

Trojica jevrejskih ekstremista priznala ubistvo Palestinca


Tri od šest uhapšenih izraelskih ekstremista zbog ubistva jednog Palestinca prošle nedelje, priznalo je danas zločin, saopšteno je u Jerusalimu.

"Tri od šest uhapšenih za ubistvo Muhameda Abu Hdeira priznalo je zločin i rekonstruisalo scenu ubistva", naveli su izvori bliski tom slučaju.

Izraelska policija uhapsila je juče šest osumnjičenih osoba, ali detalji tog slučaja nisu zvanično dostupni javnosti, naveli su isti izvori.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu razgovarao je danas telefonom s ocem ubijenog mladića i obećao mu da će počinioci biti strogo kažnjeni.

Hdeir je otet u Istočnom Jerusalimu u utorak uveče, a njegovo telo je pronađeno dan kasnije. Prema navodima obdukcije 16-ogodišnji mladić je živ spaljen.

Ubistvo Palestinca podstaklo je višednevne proteste u arapskim oblastima Jerusalima i severnog Izraela, tokom kojih je bilo sukoba između demonstranata i policije.

Palestinski zvaničnici i mediji optužili su jevrejske ekstremiste da su oteli i ubili dečaka kao odmazdu za ubistvo trojice izraelskih srednjoškolaca na jugu Zapadne obale čija su tela pronađena prošle nedelje.

Izraelci su za ta tri ubistva optužili palestinski radikalni pokret Hamas.

XS
SM
MD
LG