Dostupni linkovi

Srbija: Odbor za finansije 7. jula o izveštaju o poplavama


Odbor Skupštine Srbije za finansije razmatraće u ponedeljak izveštaj srpske vlade o poplavama koje su u maju zadesile Srbiju i merama koje su preduzete radi spasavanja stanovništva i odbrane ugroženih mesta.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je, 3. jula, da će sednica Parlamenta na kojoj će poslanici razmatarati Vladin izveštaj o poplavama biti zakazana kada svi ministri i premijer budu u mogućnosti da dođu.

To je bio odgovor na pitanje poslanice opozicione Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov kada će ispuniti svoju poslovničku obavezu i zakazati posebnu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o tome na koji je način država reagovala na razorne poplave i da li je u tome bilo propusta.

Hitno zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije o poplavama i posledicama te elemetarne nepogode od predsednce Parlamenta su trazili poslanici opzicionih partiija Demokratske stranke (DS) i Nove stranke još tokom trajanja vanredne situacije, koja je proglasena 15. maja, a ukinuta 23. maja.

XS
SM
MD
LG