Dostupni linkovi

Senat Univerziteta Union: O Šapićevom doktoratu 10. jula


Senat Univerziteta Union razmatraće na sednici 10. jula navode da je doktorski rad funkcionera DS Aleksandra Šapića plagijat, a Senatu će biti predloženo da formira komisiju koja će ispitati osnovanost tih navoda, navodi se u saopštenju rektora Uniona Zlatka Stefanovića, objavljenom na sajtu Univerziteta.

"Univerzitet Union nema interesa da štiti plagijatore. Naprotiv! U interesu i unverziteta i nauke uopšte je da plagijata ne bude, a da se plagijatori sankcionišu na primeren način. Univerzitet je to već radio u drugim slučajevima, bez ikakvog medijskog ili drugog pritiska, i bez obzira o kom licu je reč", navodi se u saopštenju.

Informacije o postupku do njegovog okončanja biće objavljivane na internet stranici Uniona, jer na tom univerzitetu smatraju da javnost "mora biti informisana o toku i rezultatima postupka".

Podsetimo, nakon analize doktorskog rada ministra unutrašnjih poslova, sajt Peščanik objavio je novu analizu u kojoj se navodi da je Šapićev doktorski rad doslovno prevod sa engleskog jezika delova knjige "Jobber i Lancaster", koju on ne citira, a knjiga je dostupna u delovima na Internetu preko Google Books-a.

XS
SM
MD
LG