Dostupni linkovi

U Siriji poginulo 105 osoba, među njima i 10 djece


Najmanje 105 osoba, među kojima desetero djece i sedam žena je poginulo u posljednja 24 sata u kopnenim i zračnim napadima sirijske vojske u gradovima koje kontrolišu pobunjenici.

Međunarodni opservtorij za ljudska prava u Siriji javlja da su snage režima predsjednika Bašara al-Asada i proteklog dana kopnenom i zračnom artiljerijom gađale sirijske gradove pod kontrolom pobunjeničke vojske, a najžešći napadi zabilježeni su u Damasku i njegovim provincijama, gdje je život izgubilo najmanje 27 osoba.

U Alepu su poginule 24, Idlibu 18, Raki 17, Lazkiji 11, Homsu pet, Deri dvije i Dejir el Zoru jedna osoba.

Naselja i gradovi koje kontrolišu pobunjenici i u posljednja 24 sata su bili meta zračnih napada razornim barel bombama sirijske vojske. Materijalne štete u odveć razorenim gradovima su nesagledivih razmjera.

Dejir el Zor na istoku Sirije poprište je žestokih oružanih sukoba između pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije i militanata terorističke organizacije Islamske države Irak i Levant (IDIL).

S druge strane, sirijska novinska agencija SANA javlja da su režimske snage zadale teške udarce i nanijele velike gubitke naoružanim pobunjenicima u Alepu, Lazkiji i Homsu.

XS
SM
MD
LG