Dostupni linkovi

Keri: U pripremi nove sankcije Moskvi


SAD rade sa svojim evropskim partnerima na pripremi nove runde sankcija protiv Rusije, u slučaju da ta mjera bude neophodna, rekao je danas američki državni sekretar Džon Keri.

"Danas ne objavljujemo novu rundu sankcija, ali nastavićemo da preduzimamo korake na njihovoj pripremi u slučaju da situacija na terenu bude zahtijevala tu mjeru. U koordinaciji smo sa našim evropskim partnerima kako bi bili spremni i za tu mogućnost", naglasio je Keri.

Američki državni sekretar istakao je da ruski predsjednik Vladimir Putin treba da dokaže da je posvećen miru u Ukrajini i da prestane sa pružanjem podrške profederalnim aktivistima.

"Vjerujemo da je od ključne važnosti da Putin dokaže svoje postupke, i to ne samo riječima, da je u potpunosti posvećen miru", izjavio je Keri na konferenciji za novinare nakon sastanka šefova diplomatija NATO u Briselu.

On je precizirao da je značajno da Putin "zaustavi protok naoružanja i boraca preko granice, zatim javno pozove profederalne aktiviste da polože oružje i povuče rusku vojsku i opremu".

XS
SM
MD
LG