Dostupni linkovi

Crna Gora sjutra otvara 3 pregovaračka poglavlja sa EU


Na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, koja će se sjutra održati u Luksemburgu, biće otvorena tri nova pregovaračka poglavlja.

Na konferenciji kojom će predsjedavati potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Grčke Evangelos Venizelos, predviđeno je otvaranje pregovaračkih poglavlja 4 –Sloboda kretanja kapitala, 31 – Vanjska, bezbjedonosna i odbrambena politika i 32 – Finansijski nadzor.

U ime Crne Gore, Konferenciji će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović i šef Misije Crne Gore pri EU, Ivan Leković.

Takođe sjutra, Lukšić će učestvovati na petom sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, na kojem će biti razmatrani odnosi u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i strategija pristupanja Crne Gore EU, posebno u svijetlu Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2013. godinu.

Pored ovih tema, na sastanku će biti riječi i o događajima na Zapadnom Balkanu i drugim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.
XS
SM
MD
LG