Dostupni linkovi

Dačić: Nisam čuvao policijski vrh


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u vrijeme kada je on bio ministar unutrašnjih poslova nije postojala politička volja da bude smijenjen policijski vrh.

"Ja sam bio ministar unutrašnjih poslova, ali oni koji su vodili druge organe, kao što su Savet za nacionalnu bezbednost, Biro za koordinaciju službe bezbednosti u vreme vlade Mirka Cvetkovića jednostavno su imali uslov u to vreme da policijski vrh ostane takav kakav je do danas bio", rekao je on.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom novozelandske diplomatije Marejem Mekalijem, na pitanje novinara zašto u vreme njegovog mandata ministra unutrašnjih poslova nije izvršio neophodne smene u policiji rekao da "ministar ne može da smijeni direktora policije, već to mora vlada Srbije".

"Svi znaju za šta sam se ja zalagao. I svi znaju da ih ja nisam čuvao. I svi znaju da su oni upravljali i kontrolisali policiju, preskačući mene kao ministra. Ministar ne može da smijeni direktora policije. To mora vlada Srbije", istakao je Dačić.

Dačić je optužio novinare da su vodili kampanju da vodeći ljudi iz policije ostanu na svojim funkcijama.

"Pa i vi što mi postavljate pitanja: Što ih niste kritikovali kad je trebalo, nego sada?! Pa vi ste mene kritikovali u to vrijeme, vodeći kampanju da oni ostanu na tim funkcijama. Prema tome, malo zapitajte i sami sebe. Ja ne želim da se miješam u to. Postoji ministar unutrašnjih poslova, postoji Vlada Srbije, Savet za nacionalnu bezbednosti i svako treba da snosi odgovornost onoliko koliko je u svemu tome zaslužan", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG