Dostupni linkovi

Krivokapić u posjeti Francuskoj


Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić od danas će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Francuskoj.

Krivokapić će se u Parizu sresti sa predsjednikom Nacionalne skupštine Francuske Klodom Bartolom i predsjednikom francuskog Senata Žan-Pjer Belomom.

Pored susreta sa najvišim državnim zvaničnicima Francuske, Krivokapić će se susresti sa predsjednikom Francuskog instituta za međunarodne odnose (IFRI), Tijeri de Montbrijalom.

Krivokapić će na IFRI-u biti glavni govornik i održati predavanje na temu “Uloga OEBS-a u Evropi u krizi”.

Tokom zvanične posjete Francuskoj, Krivokapić će razgovarati i sa Patrisijom Adam, predsjednicom Komisije za odbranu i vojne snage u Nacionalnoj skupštini Republike Francuske, Patrisom Veršerom, predsjednikom Grupe prijateljstva Francuska-Crna Gora u Nacionalnoj skupštini Francuske, Žan Lui Karerom, predsjednikom Komisije za vanjske poslove i odbranu u Senatu Francuske.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić će biti počasni gost na otvaranju plenarnog zasijedanja u Nacionalnoj skupštini Republike Francuske, najavljeno je iz njegovog kabineta.
XS
SM
MD
LG