Dostupni linkovi

Vulin: Pre Skupštine, Zakon o radu ide pred Socijalno-ekonomski savet


Pre upućivanja izmena Zakona o radu Vladi na usvajanje, biće održana sednica Socijalno-ekonomskog saveta kako bi socijalni partneri izneli "svoje poslednje mišljenje o predloženim odredbama", najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao i da se nada da će biti još sastanaka i pre i posle toga. Kako je rekao, onda predlog zakona dolazi u Vladu, pa u skupštinsku proceduru, prenosi Tanjug.

Vulčn je rekao da se Zakon o radu menja i donosi kao i bilo koji drugi zakon i da je potrebno da ga predloži vlada i da dođe u Skupštinu.

"Zato što smatramo da je taj zakon posebno bitan, trudimo se da svi relevantni akterti kažu svoje mišljenje, da uvažimo i sindikat i poslodavce. I naravno, na kraju će konačnu odluku doneti poslanici", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izmene Zakona o radu se bave i "onima koji rade i onima koji ne rade i onima koji tek treba da rade".Podsetio je i da sindikati i poslodavci imaju primedbi i da su "sa nekim stvarima zadovljni a sa nekima nezadovoljni''.
XS
SM
MD
LG