Dostupni linkovi

Rakić: Međunarodna zajednica da podrži "Park mira"


Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je predstavnike međunarodne zajednice, da podrže "Park mira" i njegove napore da se "istinskim procesom" dođe do normalizacije odnosa Srba i Albanaca na Kosovu.

"Pozivam međunarodne zajednicu, pre svega ambasadore i visoke predstavnike Euleksa i kancelarije EU da me podrže u ovom projektu i da kroz istinski proces dođemo do normalizacije odnosa dva naroda. Rane su teške i na jednoj i na drugoj strani, proces pomirenja je uvek dug i bolan i ne sme se ograničavati vremenom", izjavio Rakić u subotu.

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, sa koga je pre nekoliko dana uklonjena betonska barikada, lokalni zvaničnici postavili su betonske žardinjere, na šta je oštro reagovao premijer Kosova Hašim Tači navodeći da je to "sramotna i nezakonita igra".

Rakić je istakao da je Tači s nekadašnjim premijerom Srbije Ivicom Dačićem i Ketrin Ešton garant Briselskog sporazuma, ali i mira i napretka u procesu stabilizacije odnosa srpskog i albanskog naroda i da ga je iznenadila Tačijeva reakcija na "Park mira".
XS
SM
MD
LG