Dostupni linkovi

Hrvatska vlada: Ne odustajemo od "spin-offa"


Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je danas kako je Vlada odabrala spin off model za prateće djelatnosti u javnom sektoru, koji uključuje osnivanje javnog poduzeća gdje će prijeći svi zaposlenici, te naglasila da od tog modela neće odustati.

Ne idemo na izdvajanje, nego na osnivanje jednoga trgovačkog poduzeća, izjavila je potpredsjednica Milanka Opačić u emisiji Intervju tjedna Hrvatskoga radija i dodala kako očekuje konstruktivan dijalog sa sindikatima napominjući kako se uvijek zalagala za tripartitni ugovor.

Ponovila je da će se na taj način napraviti uštede oko 10 posto troškova, a da će jedan dio djelatnika otići u mirovinu. Dodala je i da će višak djelatnika iz državne uprave preslagivanjem prijeći u novu tvrtku.

Odgovarajući na pitanje mogućega referenduma za koje su sindikati prikupili dovoljan broj potpisa, potpredsjednica je ponovila kako neće biti izdavanja pratećih službi, nego će se samo formirati državna tvrtka u kojoj će svi raditi.

"Bit će mi žao ako potrošimo 40-50 milijuna kuna na referendum", rekla je Opačić.
XS
SM
MD
LG