Dostupni linkovi

Vlada CG: Milion eura za informacije o ubistvu Duška Jovanovića


Vlada Crne Gore je danas usvojila prijedlog Komisije za istragu napada na novinare da bude obnovljena nagrada od milion eura za informacije koje bi dovele do rasvjetljavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića.

Vlada je danas usvojila izvještaj i preporuke Komisije, među kojima je prijedlog da budu raspisane nagrade i za ostale slučajeve napada na novinare.

Predsjednik Komisije za ravjetljavanje napada na novinare Nikola Marković, pozvao je vladine zvaničnike da suštinski, a ne samo formalno, postupe u skladu sa onim sto je država preuzela kao obavezu.

"Prihvatanjem ovog izvještaja Vlada je preuzela obavezu da raspiše nagradu od milion eura za informacije koje bi mogle dovesti do rasvetljavanja ubistva Duška Jovanovića, ali i da utvrdi novčane nagrade i njihove iznose za sve ostale slučajeve napada na novinare i imovinu medija“, kazao je Marković agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, to bi poslije dužeg vremena, bio prvi pokazatelj da država namjerava da stane na put nasilju nad medijima i javnim djelatnicima.

U preporukama Komisije, navodi se da, na osnovu uvida u dokaze koji su dosada prikupljeni to radno tijelo ima razloga da smatra da su napadači i nalogodavci napada na novinarku Dana Lidiju Nikčević pronađeni.
XS
SM
MD
LG