Dostupni linkovi

Thaci osudio postavljanje nove barikade u Mitrovici


Premijer Kosova, Hashim Thaci, u ime Vlade Kosova, izrazio je duboko razočarenje u vezi jučerašnjih "sramnih događaja, kada je ponovo postavljena barikada nad rekom Ibar".

"Kao premijer zemlje, juče sam pozdravio samovoljno uklanjanje barikade od strane građana srpske zajednice, nadajući se da je to bio znak građanske zrelosti. Nažalost, bilo je potrebno samo par sati da se ja i građani Kosova razočaramo sramnim aktom ponovnog uspostavljanja barikade nad rekom Ibar.

Ova sramna i rizična igra, pre svega i protivzakonska, je neprihvatljiva za vrednosti našeg društva i naše demokratske države. Oni koji su odgovorni za ova protivzakonska delovanja, suočiće se sa zakonom pre ili kasnije. Sloboda kretanja je fundamentalno pravo i ono se ne može ugroziti. Prema tome, pozivam lokalno rukovodstvo srpske zajednice da se pokažu razumnim i da uklone barikadu. Sramota koju ova barikada predstavlja ne može se izbrisati cvećem postavljenim na pogrešno mesto. Ta sramota će se ukloniti samo kada se ukloni barikada i ponovo uspostavi saobraćaj na mostu", kaže se u saopštenju kosovskog premijera.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG