Dostupni linkovi

Lavrov danas u poseti Srbiji


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće danas u dvodnevnu posetu Beogradu gde će sa srpskim zvaničnicima razmotriti sve aspekte bilateralnih odnosa.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekaće Lavrova na aerodromu "Nikola Tesla", najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić i Lavrov najpre će položiti vence na Groblju oslobodilaca Beograda i kod Spomenika sovjetskim vojnicima na Novom groblju.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, Dačić i Lavrov će imati sastanak u utorak, kada će biti potpisan i Plan konsultacija izmedju Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije za period 2015-2016. godine.

Tokom posete Beogradu Lavrov će, kako je najavljeno u Moskvi, imati susrete sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem.

"Tokom posete biće detaljno razmotreni svi aspekti bilateralnih odnosa, procenjen tok realizacije postavljenih zadataka, odredjeni novi pravci saradnje", rekao je u Moskvi zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič.

Posebna pažnja biće posvećena unapredjenju političke saradnje u duhu Deklaracije o strateškom partnerstvu izmedju Srbije i Rusije, koja je bila potpisana 24. maja prošle godine u Sočiju, dodao je portparol ruskog MSP.

Takodje, vodiće se sadržajna diskusija i o međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju na Balkanu.
XS
SM
MD
LG