Dostupni linkovi

Bajden: SAD podržavaju Vladu Srbije


„SAD će nastaviti da podržavaju Vladu Srbije u nastojanjima da Srbija postane faktor stabilnosti u regionu Balkana, ali i izvan njega“, izjavio je potpredsednik SAD Džozef Bajden.

U čestitki Aleksandru Vučiću povodom imenovanja na funkciju predsednika Vlade Srbije, a koju je prenela vlada, Bajden je izrazio zadovoljstvo na budućem radu na zajedničkim prioritetima, uključujući promovisanje ekonomske modernizacije i poboljšanje investicione klime i jačanje bilateralnih odnosa.

"Vaše liderstvo je od ključnog značaja za produbljivanje odnosa između naših dveju zemalja. Uzdam se u Vaše liderstvo kako bih bio siguran da će Srbija stajati uz svoje evropske partnere u podršci međunarodnim principima, s obzirom na to da stremite ka pravima i privilegijama članstva u Evropskoj uniji, kao i na to da Srbija preuzima predsedavanje OEBS-u 2015. godine", naveo je Bajden.

"Vaše zalaganje da u potpunosti normalizujete odnose s Kosovom je od presudnog značaja, ne samo za ostvarenje članstva Srbije u Evropskoj uniji već i za poboljšanje života ljudi u Srbiji i na Kosovu“, naveo je Bajden, prenosi u saopštenju Vlada Srbije.
XS
SM
MD
LG