Dostupni linkovi

Izrael: Vojska traži tri nestala lica


Izraelske snage bezbednosti nastavile su u subotu potragu za tri nestale osobe na Zapadnoj obali, među kojima su dva Izraelca i jedan Amerikanac, prenose mediji u Jerusalimu.

Izraelska vojska navela je da su te tri osobe nestale u četvrtak uveče nadomak jevrejskog naselja Guš Ecion, na jugu Zapadne obale, dok mediji sumnjaju da su ih oteli Palestinci.

Vojska je u subotu blokirala dva kontrolna punka između Izraela i pojasa Gaze, jer vlasti u Jerusalimu strahuju da su nestali, možda, prebačeni u Gazu koju kontroliše radikalni palestinski pokret Hamas.

"Izrael smatra da su Palestinci odgovorni za bezbjednost nestalih", izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu i dodao da se o tom pitanju sastao sa zvaničnima vojske, Ministarstva odbrane i službom za nacionalnu bezbjednost.

Netanjahu je u petak uveče kontaktirao američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je potom telefonom razgovarao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Portparol palestinskih snaga bezbjednosti, general Adnan el Damiri izjavio je da su izraelske optuzzbe "gluposti" naglašavajući da je područje Guš Eciona potpuno pod civilnom i vojnom kontrolom Izraela.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG