Dostupni linkovi

Radnici Jumka ne odustaju od uslova


Radnici Jumka nezadovoljni time što rukovodstvo nije prihvatilo njihov poziv za hitan sastanak, samoinicijativno su se danas uputili na 9. sprat Upravne zgrade.

Tamo ih je sačekala policija koja nije dozvolila radnicima da uđu u kancelarije rukovodioca, prenela je Radio-televizija Vranje.

Predsednik Samostalnog sindikata Sladan Mitić rekao je da su radnici tražili hitan sastanak sa direktorom i predsednikom Upravnog odbora, ali da oni to nisu privatili.

"Potom smo otišli na deveti sprat i tamo nas je sačekala policija koja nije dozvolila radnicima da uđu", rekao je Mitić za RTV Vranje i dodao da su "dok su pokušavale da probiju kordon" lakše povređene dve radnice, među kojima je predstavnica ASNS Snežana Veličković.

Njima je nakon toga, ukazana medicinska pomoć, dodao je on.

Nakon ukazane lekarske pomoći Veličkovićeva se vratila u Upravnu zgradu, pridružila se ostalim štrajkacima koji neće napuštati sprat dok se njihovi zahtevi ne ispune. Kako je rekao Mitić, radnici će ostati na 9. spratu i tražiće ostavku rukovodstva i svih koji "naneli zla firmi" i neće napustiti zgradu dok se svi zahtevi ne ispune.

Štrajk u "Jumku", koji traje od januara, organizovali su Samostalni sindikat i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u toj kompaniji. Radnici traže isplatu šest zaostalih plata, kao i uplatu poreza i doprinosa. U "Jumku", koji je u restrukturiranju, država ima 60 odsto vlasništva, a to preduzeće zapošljava oko 1.700 radnika.
XS
SM
MD
LG