Dostupni linkovi

Ruski manevri u KalinjingraduRusija je rasporedila 24 vojna broda i druga plovila iz svoje Baltičke flote, uz borbene avione i bombardere, kao pojačanje za vojne vežbe u regionu Kaljiningrada.

Moskva je poslala svoju grupu od 24 broda i drugih plovila u Kaljiningrad na obali Baltičkog mora. Manevri su počeli 10. juna kao odgovor na međunarodnu vojnu vežbu NATO nedaleko od ruske granice.

"Vojni brodovi izvršavaju zadatke kojim će osigurati zaštitu državne granice Ruske Federacije, odbranu pomorskih komunikacija, sigurnost brodova, organizaciju protivvazdušne odbrane. Flota, takođe, vrši simulaciju potrage i uništenja neprijatelja", saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Dalekometni bombarderi `Tu-22M3` u stanju su pripravnosti za patrolu oblasti u kojima se odvijaju manevri. Radi izviđanja, u vežbama učestvuje i dalekometna letelica `A-50` sa kontrolnim i sistemima za rano upozorenje", dodaje se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane naglašava da su ruske oružane snage jednake broju vojnika NATO koncentrisanih u tri obližnje baltičke države - Letoniji, Litvaniji i Estoniji, u kojima održavaju manevre do 21. juna.
XS
SM
MD
LG