Dostupni linkovi

Stefanović: Pošteno sam uradio doktorat



Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao da je njegov doktorski rad plagijat, dodajući da je to prvi i poslednji put da o tome govori.

"Doktorski rad sam pošteno uradio i komisija, koju su činili ugledni profesori, nije imala ni jedan prigovor. Ali evo u Nedeljniku prvi i poslednji put odbacujem sve te gnusne laži", rekao je Stefanović za “Nedeljnik” i dodao da ostavlja Univerzitetu, akademskoj zajednici i ljudima koji su stručni iz oblasti lokalne samouprave da daju svoje mišljenje.

Stefanović je rekao da u potpunosti negira “neistinite optužbe i da su mu ljudi, koji su se predstavili kao naučnici, naneli štetu". On ističe i da je sve bazirano na početnoj neistini, koja je politički začinjena.

Stefanović je doktorat branio na univerzitetu Megatrend, a mentor mu je bio rektor tog univerziteta Mića Jovanović. U međuvremenu, sajt Peščanik je pokrenuo i pitanje istinitosti navoda iz biografije samog Jovanovića, koji tvrdi da je doktorirao u Engleskoj 1983.

Danas je iz Ministarstva prosvete saopšteno da je pokrenuta procedura kojom bi trebalo da se utvrde činjenice u vezi sa spornim doktoratima Miće Jovanovića.
XS
SM
MD
LG