Dostupni linkovi

NUNS: Skandalozan prekid konferencije ministra prosveteNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas odluku saradnika ministra prosvete Srđana Verbića da prekinu konferenciju za novinare zbog pitanja koja im se nisu svidela.

"Odluka kabineta ministra prosvete Srđana Verbića da prekine njegovu konferenciju za novinare zbog pitanja koje ministru nije po volji skandalozna je i nedopustiva. Ministri i drugi funkcioneri nisu tu zbog sebe nego zbog javnosti u čije ime ih novinari i pitaju",
ističe se u saopštenju NUNS-a.

Konferencija ministra Verbića juče je u Leskovcu prekinuta zbog pitanja novinara o doktoratu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, za koji trojica stručnjaka tvrde da sadrži brojne plagijate.

NUNS je izrazio posebnu zabrinutost zbog toga što je šef ministrovog kabineta Nemanja Đorđević, obrazlažući odluku o prekidu konferencije za novinare, rekao da se novinari "nisu držali dogovorene teme o maloj maturi".

Medijima i novinarima se time poručuje da treba da prenose ono što im se kaže, a ne da sami postavljaju pitanja, što je u suprotnosti sa osnovnom funkcijom medija da u ime javnosti traže odgovore na pitanja od javnog interesa, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG