Dostupni linkovi

Rusef poželjela dobrodošlicu za 600.000 stranaca


Predsjednica Brazila Dilma Rusef poželjela je u utorak uveče dobrodošlicu za 600.000 stranaca koji su došli u zemlju, gdje u četvrtak zvanično počinje Svjetsko prvenstvo u fudbalu, prenose agencije.

"Dobrodošli prijatelji iz cijelog sveta! Brazil, kao i Hrist (ogromna statua u Rio de Žaneiru) vam šire ruke da vas sve prime", rekla je Dilma Rusef u televizijskom obraćanju naciji i strancima koji su došli na Mundijal.

Ocijenjujući da je Brazil spreman za najveći ovogodišnji sportski događaj na svijetu, predsjednica Brazila je pokušala da opravda skupu organizaciju koju su mnogi Brazilci žestoko kritikovali.

"Izgradili smo nove aerodrome. Obnovili smo stare aerodrome, luke, mostove i saobraćajnice, a to smo učinili prvenstveno za Brazilce", rekla je ona i pozvala naciju da bude ujedinjena i navija za svoju reprezentaciju i pored talasa protesta i štrajkova u velikim gradovima Brazila.

Brazilci već godinu dana izražavaju nezadovoljstvo što je potrošeno 11,5 milijadi dolara za organizaciju Svjetskog prvenstva i zbog sumnje da je bilo malverzacija tokom raspoređivanja novca.
XS
SM
MD
LG