Dostupni linkovi

Turska i Crna Gora potpisali protokol o saradnji u EU intergacijama


Ministar za EU u Vladi Turske Mevlut Čavusoglu i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić potpisali su danas protokol o saradnji dva ministarstva u oblasti evropskih integracija.

Na sastanku dva ministra iskazano je zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije zemlje, koji su sa obje strane okarakterisani kao izvanredni.Potpisani protokol će, kako su naveli Lukšić i Čavusoglu, doprinijeti razmjeni iskustava u pregovorima s EU.Čavusoglu je,naglasio da su odnosi dvije države na izvanrednom nivou.

"To pokazuju sve češće posjete turskih zvaničnika Crnoj Gori.Turska snažno podržava napore Crne Gore da postane članica EU, kao i punopravni član NATO-a“, kazao je Čavusoglu.

On je pohvalio i saradnju dvije države u oblasti kulture.

"Naši kulturni odnosi su na izvanrednom nivou. Otvaranjem kulturnog centra Junuz Emre u Podgorici će učiniti da naši odnosi budu još bolji“, poručio je Čavusoglu.

Lukšić se zahvalio Čavusogluu na pomoć koju Turska pruža Crnoj Gori na putu evropskih i evroatlantskih integracija.

"Bilateralni odnosi između naših država su odlični. Čestitam kolegi Čavusoglu, koji je ujedno i glavni pregovarač Turske sa EU na otvaranju poglavlja 22“, poručio je Lukšić.
XS
SM
MD
LG