Dostupni linkovi

Obrenovac: Ostaje vanredna situacija


Vanredna situacija u Obrenovcu ostaje na snazi do ponedeljka kako bi Vojska Srbije mogla da obavlja podelu pomoći, rekao premijer Aleksandar Vučić Obrenovčanima.

Sastanku Kriznog štaba u Obrenovcu, na kom se procenjivalo da li je vreme ili ne da se ukine vanredna situacija u toj opštini, pored premijera prisustvovali su i ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Domaćinstva koja imaju štetu veću od dve hiljade evra, dobiće pomoć od dve hiljade evra u dinarima od države. Obezbeđeno je seme, a sada je prioritet da se proizvođačima obezbedi stoka", rekao je između ostalog Vučić.

On je podsetio da je 253 objekta neuseljivo i da će Emirati podići nove stambene objekte kako bi ta domaćinstva pre zime, kako je rekao, dobile krov nad glavom.

Radovi, precizirao je, počeće u narednih deset dana, zbog različitih procedura koje moraju da budu ispoštovane.

U okviru posete Obrenovcu premijer je obišao laku poljsku bolnicu, gde mu je preneto da je bilo niz intervencija posebno nameštanja polomljenih ruku i nogu, ali i operacija nad građanima koji su bili povređeni u katastrofalnim poplavama.

Posle 20 dana ponovo radi i Osnovni sud u Obrenovcu, a jedan od poznatih slučajeva koji se vraća u njegovu nadležnost je postupak protiv lažnog spasioca Slobodana Nedeljkovića, zvanog Džambo, koji je osumnjičen da je prevarom građana i medija stekao imovinsku korist.
XS
SM
MD
LG