Dostupni linkovi

Radojčić:Za sanaciju više od milijardu KM


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je tom entitetu potrebno više od milijardu KM da bi se samo sanirala šteta nakon poplava na stambenim objekatima, putevima, vrtićima, mostovima i vodovodima.

Radojičić je rekao da je samo juče opština Šamac izašla sa procjenom štete od poplava većom od 250 miliona KM, što je veliki iznos.

"Međunarodnu procjenu štete od poplava u RS ćemo imati 18. juna i nju rade UN, EU i Svjetska banka. To će biti prvi pravi orijentir", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Radojičić je rekao da opozicija ili svako ko predlaže mjere za sanaciju posljedica poplava treba da predloži gdje se taj novac nalazi.

"U tom pogledu možete se oslanjati na budžet, smatrajući da je on `vreća bez dna`, u kojem uvijek stoji dvije do pet milijardi KM, što nije tačno", kaže Radojičić.

On je rekao da je moguće ići na oporezivanje bruto ili neto plata ili tražiti pomoć od međunarodne zajednice, kao što su neki predlagali.

Komentarišući primjedbe opozicije da su neadekvatne mjere Vlade Republike Srpske za saniranje posljedica poplava u enitetu, Radojičić je rekao da bi volio da vidi i prijedloge u parlamentu RS od SDS-a i drugih političkih partija.
XS
SM
MD
LG