Dostupni linkovi

Pusić:Vlada stabilna nije bilo razgovora o rekonstrukciji


Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak u Zagrebu da se nije razgovaralo o rekonstrukciji vlade premijera Zorana Milanovića, koja je stabilna i normalno funkcionira.

"Ja nemam nikakve informacije što se rekonstrukcije vlade tiče niti smo o tome razgovarali. S obzirom da vlada proizlazi iz parlamenta, što se vlade tiče, ona je stabilna, a o bilo kakvim daljnjim promjenama nemam nikakve spoznaje", rekla je Pusić.

Pusić je prisustvovala susretu predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke s hrvatskim zastupnicima u Evropskom parlamentu u ponedjeljak, dva dana pošto je bivši ministar financija Slavko Linić tijesnim ishodom glasanja isključen iz stranke i nakon što su krenule glasine o mogućoj rekonstrukciji vlade iz koje bi, po pisanju hrvatskih medija, mogli ispasti oni ministri koji su glasali za Linićev ostanak u stranci.

Upitana može li vlada funkcionisati s obzirom na podjele u SDP-u, Pusić je rekla da vlada u cjelini apsolutno funkcionira.

"Funkcioniramo i međusobno kao ministri. Dogovaramo se i radimo normalno."

Na pitanje bi li podržala rekonstrukciju vlade da premijer sad izađe sad s tim prijedlogom, odgovorila je da se to ne može samo tako. To je vezano za dogovor između koalicijskih partnera, a toga još nije bilo, kazala je.
XS
SM
MD
LG