Dostupni linkovi

Milanović:Razmišljam o tome kako Vlada može biti bolja


Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je reako da 'Stalno razmišlja o tome kako Vlada može biti bolja, funkcionalno i kadrovski. To radim i danas, to nema veze sa strankom'.

Milanović kojega su novinari na Danu poduzetnika pitali koji su njegovi potezi nakon subotnjeg Glavnog odbora SDP-a, na kojem je tajnim glasanjem u stranci bivši smijenjeni ministar Slavko Linić izbačen iz stranke, je na pitanje je li ga 'strah signala koji stižu iz Rijeke (Linićeva baza) odgovorio: 'Nisam baš strašljiv čovjek, a nisam ni najhrabriji na svijetu. To je sve ljudski. Ambicija i frustracija su isto ljudske osobine', odgovorio je.

Tajno glasanje Glavnog odbora kasno u subotu veče iako je Milanovića podržalo to stranačko tijelo pokazala je da je stranka podijeljena 50 prema 47.

Upitan razmišlja li o raspuštanju pojedinih gradskih ogranaka SDP-a, primjerice Rijeke, kazao je: 'Ne, nisam nikad ni razmišljao, odakle vam to?'.Na novinarski upit o rekonstrukciji Vlade, na kojoj bi se prvi mogli naći Rajko Ostojić i Mirando Mrsić uzvratio je kratko da je na to pitanje već odgovorio. Upitan što kaže na konsenzus kada je u pitanju gospodarstvo, na što je u svom govoru pozvao predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer je kazao kako nije moguć konsenzus nego približavanje.

Premijer je ustvrdio kako treba više reda. 'Svi koji u tome žele pomoći, ne da su dobrodošli, nego su nužni', izjavio je. Dodavši kako je konsenzus idealno stanje, napomenuo je da je društvo uvijek konfliktno, da ljudi misle različito i ta različitost se treba pokušati okupiti.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić istaknuo je kako ne strahuje za svoju poziciju nakon što su vladine reforme, uključujući Masterplan bolnica, dobile stopostotnu podršku Glavnog odbora SDP-a, ali i Europske komisije i Svjetske banke

U svim demokratskim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, pravo je premijera da imenuje i razrješavaja ministre, ustvrdio je Ostojić.Dodao je kako s premijerom ima korektan odnos i komunikaciju.
XS
SM
MD
LG