Dostupni linkovi

Karači: Napad traje, 23 mrtvih


Opsada aerodroma u Karačiju i dalje traje, iako su zvaničnici rano jutros rekli da je završena, a u sukobima je stradalo najmanje 23 ljudi, javlja BBC.

Odgovornost za napad preuzeli su pakistanski talibani, a strani izveštači javljaju da se od jutros u Karačiju čuju sporadični pucnji i detonacije.

Portparol pakistanske vojske general major Asim Bajva proglasio je oko 2h kraj šestočasovne operacije, koja je pokrenuta pošto su ekstremisti zauzeli jedan od najprometnijih aerodroma u Pakistanu, prenele su agencije.

Međutim, oko 6 časova jutros čuli su se novi pucnji, a strani mediji javljaju da se na aerodromu nalazi još bar troje ekstremista.

Prema nezvaničnim informacijama, među stradilima je deset napadača, a među preostalih 13 žrtava je najviše radnika obezbeđenja aerodroma.

Bajva je rekao i da avioni nisu oštećeni, a da plamen koji se mogao videti na snimcima, nije od aviona već od zapaljene zgrade i da je vatra sada ugašena.

Teško naoružana i dobro obučena grupa napala je u nedelju uveče stari terminal međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju.

Napad je izvršen na terminalu koji se koristi za specijalne VIP letove i kargo.

Za sada se ne zna ko su napadači i koliko ih je ubijeno.
XS
SM
MD
LG