Dostupni linkovi

Jahjaga poziva građane da izađu na izbore


Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je u subotu, dan uoči održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora, izjavila da su institucije Kosova opredijeljene da garantuju slobodan i siguran izborni proces, te je pozvala građane Kosova da izađu na izbore.

"Sve institucije su organizovane i mobilizovane da zaštite glasove na dan izbora. To treba da znaju i građani jer je njihov glas slobodan i siguran", rekla je Jahjaga u intervjuu za portal "Gazeta Ekspres".

Ona je rekla da je od izuzuetnog značaja da su svi mehanizmi za organizovanje i bezbjednost izbornog procesa organizovani, mobilizovani i iskazuju spremnost da obezbijede pravičan, slobodan i siguran izborni proces.

"Kosovo je u svom najznačajnijem procesu, kada treba uspostaviti standard slobodnih, poštenih i sveobuhvatnih izbora. Demokratski i prihvatljiv proces će otvoriti put perspektive Kosova, što će omogućiti napredak u svim oblastima života. Značajno da je da građani odluče slobodno na osnovu svog opredijeljenja", dodala je Jahjaga.

Ona je ocijenila da je izborni dan dokaz da je Kosovo podiglo stepen političke zrelosti i da sigurno ide prema procesu evropskih integracija.

"Mi želimo da vidimo miran, siguran i sveobuhvatan izborni proces. Proces u kome građani Kosova mogu slobodno da glasaju i u kome će glas građana biti siguran i garantovan. Svakako ovaj proces treba da bude zaokružen mirno, demokratski i bude prihvatljiv za sve", kazala je kosovska predsjednica.
XS
SM
MD
LG