Dostupni linkovi

Šibenik: Ponavljanje suđenja Paravinji 7. jula


U šibenskom Županijskom sudu održano je prvo pripremno ročište za ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, na kojemm su izvedeni i neki novi dokazi.

Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić prije tri godine, počeće 3. jula na šibenskom Županijskom sudu.

Mlada Drnišanka Antonija Bilić je nestala je 7. juna 2011. godine, nakon što je viđena kako na mostu preko Čikole ulazi u Paravinjin šleper. Nakon nekoliko dana policija je identificirala vozača, a Paravinja je poslije četiri dana bijega uhapšen u Republici Srpskoj.

Izručen je hrvatskom pravosuđu, a na suđenju pred šibenskim sudom proglašen je krivim za pokušaj silovanja i ubojstvo devojke i osuđen na jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora.

Vrhovni sud je, međutim, vratio postupak na ponovljeno suđenje, utvrdivši da u prvostepenom postupku ničim nije dokazan pokušaj silovanja, dovodeći u pitanje kvalifikaciju teškog ubojstva.

Ukoliko ubojstvo bude okvalificirano kao obično, Paravinji bi zatvorska kazna mogla da bude smanjena sa 40 na 20 godina.
XS
SM
MD
LG