Dostupni linkovi

Sarajevo: GRAS obustavio saobraćaj nakon ubistva vozača


Radnici Javnog preduzeća Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) danas su povukli sva vozila iz saobraćaja i okupili se u krugu preduzeća, u znak protesta zbog ubistva njihovog kolege, vozača tramvaja Armena Dulića.

Zaposleni su istakli da vozila GRAS-a danas više neće saobraćati i zatražili hitnu, vanrednu sjednicu Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

"Put koji se pravi na dionici gdje je kolega ubijen predstavlja veliki problem vozačima GRAS-a, jer tu nema stajališta, a putnici traže od vozača da zaustavi vozilo na tom mjestu kako bi izašli. Čovjek koji je ubio mog kolegu tražio je od vozača da mu otvori vrata tu na tom mjestu da izađe, a mi to ne smijemo raditi", kazao je potpredsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Rešad Hujdur.

Hujdur je rekao da radnici od nadležnih očekuju konkretne poteze.

U krug preduzeća GRAS došli su i ministar MUP-a Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, vršilac dužnosti premijera Kantona Muhamed Kozadra i kantonalni ministri saobraćaja i rada i socijalne politike Jusuf Bubica i Muamer Bandić.

Pećanac je istakao da je riječ o brutalnom ubistvu i da je policija odmah uhapsila osumnjičenog i pronašla dokazni materijal, a da je dalje procesuiranje uhapšenog stvar pravosudnih institucija.

Dulić, radnik GRAS-a, danas je ubijen kada se nakon smjene autobusom vraćao kući. Prema izjavama svjedoka, putnik je tražio da autobus stane na mjestu gdje je to zabranjeno i zbog toga se posvađao sa vozačem. Dulić se umiješao kako bi odbranio kolegu, a ubijen je na stanici na kojoj je sa nasilnim putnikom izašao iz autobusa.
XS
SM
MD
LG