Dostupni linkovi

SAD: Rusija i dalje šalje u Ukrajinu borce i oružjeSAD su saopštile danas da imaju dokaze da Rusija i dalje na istok Ukrajine šalje borce i preko svoje granice omogućava slobodan protok oružja.

"Ima dokaza da Rusija preko svoje granice sa Ukrajinom nastavlja da omogućava kretanje boraca i slobodan protok oružja", rekao je američki ministar finansija Džejkob Lu (Jacob Lew) na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

On je naglasio da namere ruskog predsednika Vladimira Putina "još uvek nisu jasne" i ocenio da su sankcije protiv njegovih bliskih saradnika oslabile ruske ekonomiju.

"Ruska ekonomija sve je više odsečena od međunarodnog finansijskog sistema", rekao je Lu, dodajući da je "umerena" kolateralna šteta koju sada trpe SAD i Evropa.

Rusija negira sve optužbe da je umešana i nerede u Ukrajini i traži da Kijev okonča "kaznenu akciju" na istoku te zemlje.

U sukobima koji su na istoku Ukrajine počeli 13. aprila, poginulo je oko 200 ljudi, među kojima ima proruskih pobunjenika, ukrajinskih vojnika i civila.
XS
SM
MD
LG