Dostupni linkovi

Stefanović: Komisija povoljno ocenila moju doktorsku disertaciju



Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Komisija koju je formirao Univerzitet Megatrend povoljno ocenila podobnost, celishodnost i značaj teme njegove doktorske disertacije, navodeći da je taj rad dostupan svima od juna prošle godine, ali da je tek sada izazvao interesovanje jednog dela javnosti.

“Reference koje sam koristio tokom pisanja disertacije su jasno navedene, što je uobičajeni postupak u pisanju svih doktorskih disertacija, pri čemu premise utvrđene metodologije pisanja naučnog rada nalažu i ukazuju na neophodnost nadgradnje novih empirijskih saznanja na postojeću činjeničnu građu i prethodno definisane teorijske postulate”, rekao je on.

“Moram da primetim da je moj doktorski rad dostupan svima od juna prošle godine, ali da je tek sada izazavao interesovanje jednog dela javnosti”, zaključio je Stefanović.

Ranije danas, rektor "Megatrenda" Mića Jovanović izjavio je da je doktorska disertacija ministra unitrašnjih poslova Nebojše Stefanovića "apsolutno autentično naučno delo".

Povodom tog teksta u kome se dovodi u pitanje doktorska disertacija ministra policije oglasio se i Savet za nauku, čija je predsednica Vera Dondur rekla da u Srbiji ne postoji precizna procedura, kojom bi se utvrdilo da li je nečiji doktorski rad plagijat, a istakla je i da ne postoje zakonske posledice.

Istovremeno je organizacija Transparentnost Srbija saopštila da ovo nije prvi put da se u zemlji pokreće pitanje sumnjivih diploma državnih funkcionera, kao i da je taj problem posledica više stvari - loše provere u visokoškolskim ustanovama, ličnih motiva i korupcije.

Urednica beogradskog portala “Peščanik” Svetlana Lukić, koji je objavio tekst o Stefanovićevom doktoratu, izjavila je danas da je ponovo dostupan nakon hakerskih
napada kojima je oboren u nedelju.
XS
SM
MD
LG