Dostupni linkovi

Portal Peščanik ponovo dostupanUrednica beogradskog portala “Peščanik” Svetlana Lukić izjavila je danas da je ponovo dostupan nakon hakerskih napada kojima je oboren u nedelju.

Postoji sumnja da je sajt napadnut jer je na njemu objavljen tekst u kojem se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

"Rano jutros je vraćen portal. Prvo je potrebno da detaljno analiziramo podatke, da vidimo sa kojih adresa je napad dolazio, da imamo s čim da izađemo pred tužioca. Mi ćemo na tome raditi do kraja nedelje, jer moramo paralelno i da radimo redovan posao", kazala je Svetlana Lukić.

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)".

U tekstu objavljenom na Peščaniku autori Uglješa Grušić (docent, Univerzitet u Notingemu), Branislav Radeljić (vanredni profesor Univerzitet Istočni London) i Slobodan Tomić (doktorant, Londonska škola ekonomije i političkih nauka) tvrde da postoje ozbiljne indicije da je u radu mnogo plagijata i da je naslovna tema promašena.

XS
SM
MD
LG