Dostupni linkovi

Posjeta Đukanovića Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini


Crnogorski premijer Milo Đukanović boraviće narednih dana u zvaničnim posjetama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (BiH).

Đukanović će od nedjelje biti u Zagrebu, a u ponedjeljak 2. juna, nakon zvaničnih susreta sa hrvatskim zvaničnicima putuje u Sarajevo, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Crnogorski premijer će se u Zagrebu sastati sa predsjednicima države, Vlade i Sabora, Ivom Josipovićem, Zoranom Milanovićem i Josipom Lekom.

Na sastancima će biti riječi o pitanjima "od značaja za unapređenje odnosa Hrvatske i Crne Gore, podršci Hrvatske NATO i EU integracijama Crne Gore, kao i o pitanjima od regionalnog i šireg značaja", navodi se u saopštenju.

Tokom boravka u Zagrebu, Đukaniović će se sastati sa predstavnicima crnogorske nacionalne zajednice u Hrvatskoj.

Poslije Zagreba, Đukanović putuje u Sarajevo, gdje će se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, članovima Predsjedništva Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH, Miloradom Živkovićem i Draganom Čovićem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Zlatkom Lagumdžijom.

Đukanović će u Sarajevu razgovarati o odnosima Crne Gore i BiH i o razmjeni iskustava u procesu evropske i evroatlantske integracije. Posjete predsjednika Vlade Crne Gore Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini su, pored saradnje na bilateralnom planu, potvrda posvećenosti Crne Gore dobrosusjedskoj politici i jačanju regionalne stabilnosti, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG