Dostupni linkovi

Vujanović:Bićemo pouzdan član NATO-a


Evroatlanska budućnost, Crne Gore doprinosi stabilnosti i razvoju regiona, a Crna Gora jeste odgovoran partner u integracijama i biće pouzdan član NATO-a, poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović otarajući u Budvi „2BS NATO Forum“ – godišnju konferenciju Atlantskog saveza Crne Gore.

Vujanović kaže da NATO mora biti odgovor na zahtjev za bezbjednu budućnost Crne Gore, njen ekonomski i opšte društveni razvoj.

"Dugoročna stabilnost počiva na njenim međunarodnim mehanizmima, a ne samo na dobrim željama. Evroatlanski bezbjednosni sistem u predvidivoj budućnosti je jedini na kojeg se Crna Gora može osloniti, ne samo zbog toga što je ona geo-politički pozicionirana duboko unutar NATO prostora, već i sa zahtjevom za stabilnost koja je uslov kvaliteta života i prosperiteta svakog društva", poručio je Vujanović.

Predsjednika države kaže da NATO nije samo politička i bezbjednosna integracija, već savez koji afirmiše cijelovit sistem vrijednosti i standarda stabilnog društva.

"Skorašnja podrška predstavničkog doma Kongresa SAD, svojom pozitivnom sadržinom i jednoglasnim karakterom, učvrščuje me u uvjerenju da će dostignuća Crne Gore u implementaciji evro-atlanskih standarda biti osnov za pozitivan Izvještaj o napretku i odluku Ministarskog savjeta da se ovogodišnjem Samitu NATO-a u Ujedinjenom Kraljevstvu predloži proširenje uz upućivanje poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi. U tom smislu želim da iskažem zahvanost Crne Gore Kongresu SAD", poručio je Vujanović.
XS
SM
MD
LG