Dostupni linkovi

Vučić:Gdje je bilo propusta biće istrage


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će tužilaštvo pokrenuti postupke u slučajevima gdje postoji krivično djelo prilikom propusta u odbrani od poplava.

Tužilac preduzima mjere i radnje i tamo gdje postoji krivično djelo oni će pokrenuti postupak, a tamo gdje ne postoji neće", rekao je Vučić novinarima u Priboju upitan da prokomentariše jučerašnje saslušanje predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i da li će biti još takvih saslušanja.

Vučić je istakao da je za svaku drugu vrstu odgovornosti on spreman. "Ja sam očekivao ozbiljne i žestoke napade i na kraju - ništa, kao i obično" rekao je Vučić.

Inače, danas je nastavljeno davanje izjava u beogradskoj policiji o eventualnim propustima prilikom alarmiranja stanovnika Obrenovca prije katastrofalne poplave, uvođenja vanredne situacije i ponašnja u tim okolnostima.

Danas policija obavlja informativni razgovor sa zamjenikom predsjednika opštine Obrenovac Dragoslavom Mrševićem, a šef Uprave kriminalističke policije za Beograd Nebojša Marković rekao je Tanjugu da će uz zamenika predsednika opštine biti ispitan i načelnik odeljenja za vanredne situacije za područje Obrenovca.
XS
SM
MD
LG