Dostupni linkovi

Opozicija odbacuje navode MANS-a da su i oni krali na izborima


Socijalistička narodna partija SNP odbacila je navode izvršne direktorke Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanje Ćalović da je i ta partija navodno krala na izborima koji su održani 25. maja u 12 crnogorskih opština.

Predsjednik SNP Srđan Milić izjavio je u Skupštini Crne Gore, obraćajući se premijeru Milu Đukanoviću, da se aktivisti njegove partije nikada nijesu bavili krađama na izborima, i da bi on, ukoliko bi neko to dokazao, prestao da se bavi politikom.

Ćalović je prije dva dana poručila da je na lokalnim izborima najviše krala Demokratska partija socijalista, ali i da postoje slučajevi gdje su to radili SNP i Demokratski front.

Naš posao je da se izbori ne kradu, mi nijesmo politička partija i ja vam kažem otvreno najviše su krali aktivisti DPS-a, brutalno, na gotovo svim mjestima, ali ima i konkretnih slučajeva gdje su to radili SNP i DF – rekla je Ćalović.

Ona je tada kazala da je SNP odustao od podnošenja prigovora i pozvala je tu partiju da ponovo razmisli da li će to učiniti.

U SNP-u su odbacili takve navode izvršne direktorke MANS-a.

Nije prvi put da Vanja Ćalović ili njeni najodgovorniji funkcioneri govore nebuloze kada je SNP u pitanju. Sa indignacijom odbacujemo pokušaj omalovažavanja odličnog izbornog rezultata SNP na ovim izborima. Ukoliko postoji bilo koji konkretan primjer a ne konstatacija 'rekla-kazala', neka to Vanja Ćalović proslijedi nadležnim organima. Neka se ne boji, da postoji, već bi to DPS uradio - saopštili su za Dnevne novine iz medijskog pula SNP-a.

Sa druge strane, šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović rekao je u izjavi DN da nije čuo, niti vidio bilo kakvu pritužbu MANS-a na račun DF-a.
XS
SM
MD
LG