Dostupni linkovi

Milanović protiv marginalizacije BiH u EvropiPredsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas u Fojnici da neće dozvoliti marginalizaciju BiH u Evropi.

"Zalagaćemo se da BiH opet postane prostor slobode i bezbednosti. Mesto za to je EU, koja nije idealna, ali je bolja od onoga što smo videli ranije. Neću dopustiti da se, u onoj meri u kojoj se glas Hrvatske bude mogao čuti, BiH u Evropi marginalizuje, da joj se postavljaju nemogući uslovi za ulazak u EU i da postane dnevni meni birokratije", rekao je Milanović novinarima.

Nakon ceremonije otvaranja nove zgrade muzeja Franjevačkog samostana Duha Svetog u Fojnici, Milanović je istakao da je hrvatski interes da BiH postane stabilna zemlja, da se može brinuti sama o sebi, čime će biti "bolji hrvatski sused".

Premijer Hrvatske osvrnuo se i na katastrofalne poplave koje su pogodile BiH, Hrvatsku i Srbiju u proteklom periodu. "Poplave koje su nas pogodile pokazale su da smo solidarni. U ovakvim situacijama treba da budemo jedinstveni", rekao je Milanović.

Prisutnima se na ovoj ceremoniji obratio i predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, koji je rekao su da događaji ovakve prirode, u ovim teškim vremenima gotovo izuzetak, saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

"Posebno zadovoljstvo je biti ovde i podeliti sa vama zadovoljstvo otvaranja muzeja pri ovom samostanu. Svakako se nadam da je ovo na dobrobit svima koji cene vrednosti kulture hrvatskog naroda u BiH i istorijsku tradiciju BiH uopšte", rekao je Bevanda.

XS
SM
MD
LG