Dostupni linkovi

Deset godina od ubistva Duška JovanovićaDanas je godišnjica od ubistva suvlasnika i glavnog urednika podgoričkog dnevnika Dan Duška Jovanovića, zločina koji ni posle 10 godina nije rasvetljen.

Jedini osuđeni za saučesnišstvo u ubistvu je bivši karatista Damir Mandić, dok direktni izvršilac, nalogodavci i motiv ubistva nisu poznati.

Vršilac dužnosti državnog tužioca Veselin Vušković saopštio je nedavno da je obnovljena istraga u slučaju ubistva Jovanovića, da je nekoliko osoba saslušano, te da će tužilaštvo "ići do kraja, sve dok ne rasvetli ubistvo i ne identifikuje sve učesnike u zločinu".

Jovanović je ubijen oko ponoći 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista Dan u Podgorici, kada je u njega iz vozila ispaljen rafal.

Supruga ubijenog suvlasnika Dana, Slavica Jovanović, je u autorskom tekstu objavljenom povodom 10 godina od ubistva, novootvorenu istragu nazvala "beozočnom farsom kojom se zamazuju oči javnosti".

Ona je saopštila da ne veruje u institucije u Crnoj Gori i najavila da će istinu o ubistvu njenog supruga tražiti pred međunarodnim institucijama.

"Sudbina istine, ma kakva ona bila, jeste da se jednom sazna. Moja sveta obaveza je da do te istine dođem na jedini mogući način, koristeći sva pravno dozvoljena sredstva, ovog puta pred međunarodnim institucijama", napisala je Slavica Jovanović.
XS
SM
MD
LG