Dostupni linkovi

Povećana nagrada za hvatanje vlasnika potonulog brodaJužna Koreja je povećala nagradu na skoro pola miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Jo Bjung Una, glave porodice koja je vlasnik kompanije čiji je trajket potonuo prošlog meseca, kada je poginulo više od 300 ljudi.

Vlasti su ponudile nagradu od 500 miliona vona (490.000) dolara posle sedmodnevne uzaludne potrage za Joom. Novčani iznos za hvatanje ovog begunca sada je povećan za deset puta.

Jo je tražen zbog optužbi za proneveru, nemar i utaju poreza u vezi sa radom holding kompanije čiji su formalni vlasnici njegova dva sina. Ta kompanija je operator potonulog trajekta.

Vlasti su ponudile nagradu od 100 miliona vona za dojavu koja bi dovela do hvatanja jednog sina. Veruje se da se drugi nalazi u SAD. Njih trojica su se oglušili o pozive na saslušanje i izbjegavaju hapšenja.

Joova kćerka, koja je takođe upravljala kompanijama iz ovog poslovnog carstva, uhapšena je u Francuskoj.

Ronioci još tragaju za telima 16 ljudi koji se vode kao nestali. U toku su pripreme za bušenje trupa potopljenog broda nedaleko od krme, gde je, kako se pretpostavlja, nastradalo mnogo ljudi.
XS
SM
MD
LG