Dostupni linkovi

Makedonija: Održan humanitarni koncert


U skopskoj areni "Boris Trajkovski" održan je veliki humanitarni koncert za poplavljena područja u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, na kome su nastupili najpopularniji makedonski pjevači.

Na koncertu su sinoć nastupili Karolina Gočeva, Vlatko Stefanovski, Esma Redžepova, Kaliopi, Tijana Dapčević, Vlatko Lozaovski, Toni Dimitrovska, Aleksandar Tarabunov, Tamara Todevska, Elena Risteska, Dimitar Andonovski.

Koncert je organizovala Vlada Makedonije, a u publici su bili i premijer Nikola Gruevski, ministri inostranih i unurašnjih poslova Nikola Poposki i Gordana Jankulovska, ministar kulture Elizabeta Končeska - Mileska, kao i mnoge druge javne ličnosti iz javnog i političkog života Makedonije.

U prodaju je bilo pušteno 10.000 ulaznica po cijeni od 150 denera, odnosno 2,5 evra. Makedonska Vlada je ugroženim područjima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj donirala po 100.000 evra za svaku zemlju, a grad Skoplje po 17.000 evra.

Za Srbiju i BiH upućeno je iz Makedonije i dvadesetak kamiona sa humanitarnom pomoći. Makedonske telekomunikacione kompanije omogućile su stanovništvu da putem SMS-a donira poplavljenima i do sada je prikupljeno više od 150.000 evra. Ambasadori Srbije i BiH u Makedoniji Dušanka Divjan - Tomić i Zdravko Begović zahvalili su Makedoniji za pomoć.
XS
SM
MD
LG