Dostupni linkovi

Zagreb poslao pomoć Slavoniji, BiH i Srbiji


Konvoj od 20 kamiona s 350 tona pomoći Grada Zagreba, zagrebačkog Crvenog križa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije krenuo je danas prema 13 lokacija na najugroženijim područjima zahvaćenim poplavama u istočnoj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.
Konvoj pomoći je krenuo prema Vinkovcima, Županji, Hrvatskoj Kostajnici, Požegi, Slavonskom Brodu, Odžaku, Orašju, Žepči, Banja Luci, Doboju-istok i Doboju-jug, Beogradu i Obrenovcu.

Gradonačelnik zagreba Milan Bandić koji je ispratio konvoj kazao je kako je ovo prvi kontingent, a drugi isti ovakav kontingent će biti kad se evakuirani vrate u svoje domove.
"Prema tome isto ovo za deset, petnaest, dvadeset dana, mjesec, kad ljudi usele u svoje kuće, ćemo napraviti", poručio je.

Po Bandićevim riječima, lijepo je danas vidjeti kamione s pomoći na kojima piše, primjerice – „Zagreb za Vinkovce“ , „Zagreb za Banja Luku“, „Zagreb za Beograd“, „Zagreb za Županju“ i slično.

Prikupljanje pomoći stanovništvu ugroženom katastrofalnim poplavama organizirali su Grad Zagreb u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, zagrebačkim Crvenim križem te Centrom za pomoć stradalim područjima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji .

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Petar Penava izvijestio je kako je sakupljeno 350 tona najrazličitije robe - od hrane, higijenskih potrepština za djecu i odrasle, pitke vode te najrazličitije aparature potrebne za one prve korake kada se voda bude povlačila.

Kako je najavljeno, sakupljanje pomoći Zagrepčana za stanovnike stradalih područja i u vrijeme povratka i obnove domova, nastavlja se u prostorima Gradskog društva Crvenog križa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije
XS
SM
MD
LG