Dostupni linkovi

Merkel: Nemačka spremna da i da dalje pomaže SrbijiNemačka kancelarka Angela Merkel danas je u telefonskom razgovoru sa predsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem pružila uveravanja da je "Nemačka spremna na
dalju pomoć Srbiji" posle poplava.

U saopštenju portparola savezne vlade Štefena Zajberta (Steffen Seibert) navodi se da je kancelarka Vučiću "izjavila iskreno saučešće zbog žrtava i ljudi koji su pretrpeli štetu u
katastrofalnim poplavama".

Vučić je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio "za solidarnost i već pruženu pomoć" i rekao da je "njegova zemlja pred ozbiljnim izazovom, pa je svaka pomoć dobrodošla".

"Savezna kancelarka pružila je uveravanja da je Nemačka spremna na dalju pomoć i zaželela premijeru (Vučiću) i njegovim sugrađanima snagu i hrabrost u savladavanju štete od poplava", navedeno je u saopštenju.

Nemačka je protekle sedmice, prema podacima Ministarstva inostranih poslova, odobrila milion evra za pomoć Srbiji. Novac je stavljen na raspolaganje nemačkoj Tehničkoj pomoći (THW) kao i humanitarnim organizacijama koje pružaju pomoć u poplavljenim područjima u Srbiji.
XS
SM
MD
LG