Dostupni linkovi

Srbija: 33 žrtve poplava, još 4 dana pripravnostiDosad su pronađene 33 žrtve poplava u Srbiji, od kojih je najmanje 13 preminulo od posledica utapanja, kazao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na sednici Štaba za vanredne situacije.

Vlada Srbije je ukinula vanredne situacije na teritoriji Republike osim u dva grada (Šabac i Sremska Mitrovica) i 17 opština (Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci, Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta i Šid).

Najavljeno je i povlačenje spasilačkih timova iz inostranstva, ali će na terenu ostati strani timovi sa pumpama.

Što se poplavljenih mesta tiče, od juče je u većini situacija stabilna, reke su u stagnaciji ili u opadanju, a u Obrenovcu se nastavlja sanacija terena i prilazi su i dalje zatvoreni.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je očekuje još četiri dana potpune pripravnosti.

"Trenutno je stanje stabilno. Oko ponoći došlo je do manjeg probijanja nasipa u Kostolcu, ali je to vrlo brzo sanirano. Na svim ostalim tačkama, voda stagnira ili je u manjem opadanju", kazao je Marić.
XS
SM
MD
LG