Dostupni linkovi

Šojgu: Ukrajina skliznula u građanski ratRuski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je na otvaranju međunarodne konferencije o globalnoj bezbednosti da je Ukrajina praktično skliznula u građanski rat“.

"Nakon što je silom uklonjen sa vlasti predsednik (Viktor Janukovič) uz aktivno učešće spoljnih snaga, zemlja je praktično skliznula u gradjanski rat“, rekao je ruski ministar i upozorio da je u Evropi veštački stvoreno žarište napetosti.

Šojgu je skrenuo pažnju na problem uticaja "obojenih" revolucija na globalnu bezbednost i istakao da su one značajan faktor destabiliacije u mnogim regionima sveta.

Među negativnim primerima on je pomenuo i "rat protiv Srbije“".

"Fenomen obojenih rezolucija postaje značajan faktor destabilizacije situacije u mnogim regionima sveta. Pod izgovorom širenja demokratije narodu se nameću tuđe vrednosti.

Socijalno-ekonomski i politički problemi pojedinih država koriste se za smenu nacionalno orijentisanih vlada režimima koji se kontrolišu iz inostranstva“, rekao je Šojgu i dodao da se to obezbeđuje "pokroviteljima" nesmetani pristup resursima tih država.
XS
SM
MD
LG