Dostupni linkovi

Rasmusen u Podgorici: Evidentan napredak ka NATO-u


Generalni sekretar NATO-a Anders fog Rasmusen smatra da je evidentan napredak Crne Gore na putu ka NATO savezu, te je u razgovoru sa predsjednikom države Filipom Vujanovićem i predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivikapićem pozdravio intezivirane aktivnosti na tom planu.

Poručio je da Crna Gora treba da nastavi sa reformama.

Alijansa prepoznaje rezultate ostvarene u reformama ključnih oblasti, koje je postigla Crna Gora, a eventualna pozivnica za članstvo našoj državi, na Samitu u Velsu, strateški i bezbjedonosno važna, ne samo za nas, već za čitav region i NATO, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i generalnog sekretara NATO-a Andersa fog Rasmusena.

Rasmusen je uputio čestitku Crnoj Gori na njenoj obnovi nezavisnosti.

Krivokapić je istakao da je borba, od samog početka, za povratak pune nezavisnosti Crne Gore utemeljenje njenog evroatlanskog puta.

“Pred nama ostaje još posla na ključnim zadacima kao što su neupitna posvećenost jačanju vladavine prava, te puni dovršetak reforme civilnih službi bezbjednosti”, kazao je Krivokapić.

Kako je zaključio, Crna Gora ostaje istinski posvećena i istrajaće u ispunjenju svojih obaveza u susret Samitu.

Krivokapić je podvukao da je eventualna pozivnica za članstvo, na Samitu u Velsu, strateški i bezbjedonosno važna, ne samo za Crnu Goru, već za čitav region i Alijansu.

Kako je integracioni proces u NATO na paralelnim tokovima, kako crnogorskom tako i interesima Alijanse, nadamo se da će se ti putevi susresti i dovesti do poziva u punopravno članstvo”, kazao je predsjednik crnogorskog parlamenta.
XS
SM
MD
LG