Dostupni linkovi

Sve više klizišta u Tuzlanskom kantonu


U Općini Banovići u posljednja 24 sata prijavljena su 32 nova klizišta, a u općina Kalesija 31 novo klizište - informacija je Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskgo kantona.

Putna komunikacija Kalesija - Jelovo Brdo - Gojčin je u prekidu i dalje zbog pada mosta u rijeku Spreču.

Pod vodom je još 100 ha poljoprivrednih površina. Ukupan broj ljudi koji su evakuiranih iz Horozovine, Paraća i Ibralića je 130 osoba koje su smještene u kasarnu Dubrave i 57 osoba koje su smještene kod rodbine i prijatelja.

Dopremljena je i voda za piće cisternom u naselje Hrasno.

U općina Teočak je ukupno prijavljeno 87 klizišta, gdje je ugroženo 48 stambenih objekata. Totalno je uništeno sedam stambenih i 15 pomoćnih objekata.

Na području općine Sapna u toku noći nije bilo novih klizišta niti bilo kakvih promjena. Ukupan broj klizišta je 120, gdje je ugroženo oko 245 objekata. Iselilo se 97 porodica s oko 335 članova.

Oružane snage BiH su dostavile cisternu pitke vode u naselje Vitinica, a 20 vojnika s alatom upućeno je u naselje Nezuk. Jedan kamion sa životnim namirnicama je istovaren na punktu u Sapni.

Prema informaciji iz Operativnog centra Tuzla, prijavljeno je šest klizišta u proteklih 12 sati u naseljima Solina, Ivanovići, Gornji Čaklovići, Slavinovići, Mihatovići, Dokanj.
XS
SM
MD
LG