Dostupni linkovi

Vučić: U Obrenovcu 14 žrtava


Premijer Srbije, Aleksandar Vučić na sjednici Vlade izjavio da, iako izgleda da se situacija s poplavama smiruje, problem i dalje postoji zbog leđnih voda i natopljenih bedema.

Do sada je u Obrenovcu potvrđeno 14 žrtava, od kojih je polovina preminula, dok je druga polovina utopljenika.

Razmjere katastrofe koja je pogodila Srbiju su desetostruko snažnije nego što je to u ostalim zemljama regiona, ali se nadamo da se po broju žrtava to neće vidjeti", rekao je Vučić.Vučić je na sednice Vlade Srbije, u dijelu otvorenomm za javnost, rekao da se u jednom trenutku pomislilo da je zbog vremenskih uslova i opadanja rijeke Save bliži kraj katastrofe, ali tzv. leđne vode i natopljeni bedemi stvorili su još problema.

"A to nam se dogodilo u Zabrežju", dodao je.

Dajući informaciju o tome šta je sve učinjeno juče na terenu, premijer je rekao da su mjere na elektrani TENT-u preduzete mere tako da je on praktično okružen bedemima od Save i leđnih voda, te je napravljeno pravo ostrvo oko termoelektrane, i time je prema rijčima Vučića, pokušano da se zaštiti po svaku cijenu.

Na svaki način sve što je urađeno iziskivalo je ogroman napor svih jedinica koje su u tome učestvovale, rekao je Vučić i još jednom zahvalio svima koji su prihvatili evakuaciju iz Zabrežja.

"Mi ne očekujemo bez obzira što se Kolubara odbija od Save da nam se ponovi nešto ni blizu što se dogodilo u prvim danima krize", poručio je Vučić.

U petak i subotu će se odlučivati o ukidanju vanredne situacije na teritoriji cijele Srbije, dok će ona možda ostati na teritorijama pojedinih opština.

Vlada Srbije će donijeti odluku i o danima žalosti.
XS
SM
MD
LG