Dostupni linkovi

Josipović:Aplicirati za EU fondove, Hrvatska nositelj projekta


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Koprivnici kako vjeruje da će se u vezi s poplavljenim područjima krenuti s aplikacijom za EU fondove iz kojih bi se za pogođene države u regiji povukao novac za obnovu, a Hrvatska bi kao članica Evropske unije bila nositelj tog projekta.

Kao jedan od razloga današnjeg dolaska u Koprivnicu, osim posjeta sveučilišnom Kampusu, naveo je i posjet koprivničko-križevačkoj Policijskoj upravi zbog pomoći koprivničkih policajaca, posebno ronilaca, na poplavljenim područjima u Slavoniji i Bosni i Hercegovini.

"Dobro je što su se, uz građane, u pomoć uključile i tvrtke sa svojim proizvodima, posebno prehranom, po čemu je poznat i ovaj kraj", rekao je predsjednik Josipović ne navodeći ime Podravke, koja je donirala sedam tona prehrambenih proizvoda.

Vlada bi trebala razmisliti i takve tvrtke koje doniraju osloboditi PDV-a na donacije, istaknuo je.

Predsjednik Josipović rekao je i kako ne zna hoće li biti dosta novca iz državne blagajne za sanaciju oštećenih područja, no Ministarstvo financija, dodao je, o tome se mora brinuti, a s tim u vezi spomenuo je i aplikaciju za EU fondove.
XS
SM
MD
LG