Dostupni linkovi

U Jagodini poplavljeno 1.530 domaćinstava


Na teritoriji Jagodine ukupno je poplavljeno 1.530 domaćinstava ili oko 6.000 ljudi. U deset sela je poplavljeno 2.800 hektara poljoprivrednog zemljišta.

"Oko 3.000 poplavljenih ljudi je zaposleno, tako da grad traži od svih preduzeća i ustanova u kojima su oni zaposleni da budu oslobođeni posla narednih nedjelju dana kako bi sanirali štetu", rekao je predsjednik Skupštine grada Dragan Marković Palma na sjednici Štaba za vanredne situacije.

Porodice koje su žrtve poplava imaju 700 dece.

Na sednici je rečeno da je poplavljeno 28 sela i šest gradskih mesnih zajednica sa ogromnom štetom na stambenim, poslovnim, ekonomskim objektima i na njivama.

"U 10 sela su ogromne štete na kućama i ekonomskim objektima, kao i na hidroforima od čega tri sela potpuno zavise od sopstevnih bunara i nemaju vodu za piće jer su bunari potopljeni", kazao je Markovć.


Pali su pešački mostovi u selima Glavinci i Breske, oštećen je most u selu Vrba, kao i brojni lokalni putevi u više od 10 sela gde je uglavnom djelove puta odnijela bujica ili je odron zatrpao put.

U 20 sela oštećeno je oko 100 kilometara poljskih puteva.

Na sjednici štaba je naglašeno da ima velikih oštećenja na postrojenju za preradu otpadnih voda i na fekalnoj i kišnoj mreži u gradu.

"Imajući u vidu da su građani sklanjali poklopce za kišnu kanalizaciju, nedostaje više od 100 kišnih rešetki, kao i poklopaci za kanalizaciju. To predstavlja veliku opasnost za vozače pa zato apelujem na oprez", kazao je Marković.
XS
SM
MD
LG